Ontslag uiterlijk

 

De KLM ontsloeg in 2010 een vrouw met gemillimeterd haar. Dit roept de vraag op hoe het nu zit met ontslag op basis van uiterlijk.

 

De werkgever mag van zijn werknemers vragen dat zij zich representatief kleden. De invulling van het begrip representatief hangt af van de werkomgeving. Een werkgever mag ook van zijn werknemers verlangen dat zij bedrijfskleding dragen. Een kostuum voor een verkoper of een overall voor een werkplaats (niet in de laatste plaats ter bescherming van de werknemer) zijn beide geoorloofd. Ook bedrijfslogo’s’s op de kleding kunnen van werknemers verlangd worden.

 

Maar in het geval van de KLM stewardess ging het niet om kleding maar om haardracht. In dit specifieke geval was de stewardess bij aangaan van de arbeidsovereenkomst een aantal verplichtingen met betrekking tot het uiterlijk aangegaan. Hiermee leverde zij een stuk van haar vrijheid in. De functie die zij bekleedde rechtvaardigde de eis van langer haar dan enkele millimeters. Op basis hiervan ging de rechter akkoord met het ontslag. Het uiterlijk kan in bepaalde gevallen dus een reden zijn voor ontslag.

 

Heeft u ook een probleem met betrekking tot ontslag en uiterlijk? Neem dan contact op met de Ontslagspecialist. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort zaken. Bel voor een gratis telefonisch intake gesprek en eerste advies 0900 - 123 73 24 mail

 

Wordt u ontslagen? Bel: 0900 - 123 73 24 ( kantooruren) of mail naar onze ontslagspecialisten
via info@ontslagspecialist.nl voor een kosteloos eerste advies!

Top